Water en licht aansluiten in uw tuin of tuinhuisje/schuur.


Leidingen aanleggen

Indien het tuinhuis net geplaatst is en er nog geen toevoer voor water en licht is, moet u hiervoor de benodigde leidingen en bekabeling aanleggen. Deze zult u vanuit uw huis door moeten trekken naar de betreffende locatie in uw tuin. Er zullen dus verbindingen moeten worden gemaakt met het elektriciteit-, en waternetwerk in uw woning. Daarvoor zal een sleuf moeten worden gegraven. Let bij het graven goed op of er geen andere bekabeling of leidingen in de grond liggen. Vergeet ook niet een tekening te maken van waar de leiding precies komt te lopen, zodat u daar later rekening mee kunt houden mocht u uw tuin ooit willen vernieuwen.

Elektriciteit

Om stroom in uw tuinhuis te krijgen, moet u eerst aan de buitenzijde van uw woning een lasdoos bevestigen. Vanuit dit punt kunt u vervolgens uw tuin voorzien van de benodigde stroomtoevoer. Wanneer u deze lasdoos aan gaat leggen, moet u altijd zorgen dat de stroom is uitgeschakeld.

Water

Als u zelf aan de slag gaat met het aanleggen van een waterleiding, zorgt u altijd eerst dat de watertoevoer volledig is afgesloten. Voor het aansluiten van de kunststof slangen kunt u gebruikmaken van knelfittingen. Evenals elektriciteitsleidingen, moet de waterleiding ook op minimaal 60 centimeter diepte geplaatst worden.


Als u er niet thuis in bent en dit wil laten doen kunt u mij een bericht sturen of telefonisch door geven. Dan zal ik het voor leggen een mijn collega die er alles vanaf weet. en hij zal samen met u de situatie bekijken. Vervolgens zal er een offerte opgemaakt worden.